Piloten Zonnebril/Aviator

Een Piloten zonnebril ook wel Aviator genaamd, kan gedragen worden door Heren en Dames. Hoewel de gezichtsvorm wel van belang is kan de Aviator op veel gezichten goed uitzien.
Hoewel Ray-ban de eerste Aviator ontwikkelt heeft, hebben ondertussen alle zonnebril merken wel een piloten zonnebril in hun assortiment. En zo zijn er verschillende variaties op dit model ontstaan.
Voor de driehoekige en hartvormige gezichtsvormen is het piloten model het beste geschikt. Maar eigenlijk zijn we van mening dat iedereen dit icoon wel mag dragen.  

Piloten zonnebril van oakley
Piloten zonnebril voor heren

Piloten zonnebril of Aviator zonnebril?

Zojuist kwam al naar voren dat er verschillende variaties ontwikkeld zijn van de piloten zonnebril. De Aviator is uitermate geschikt om als heren zonnebril te gebruiken, maar ook zeker als dames zonnebril.
Maar vergeet hierbij niet dat de zonnebril maat ook van belang is. Want als de vorm wel goed is, maar je hebt de verkeerde maat, is het nog steeds niet jouw beste zonnebril.

Zichtbaar op de foto’s is een verschil tussen de piloten zonnebrillen goed zichtbaar. Waar de bovenste zonnebril een Oakley piloten zonnebril is die speciaal als Dames zonnebril gemaakt is. 
En op de onderste foto een variatie van de Ray-ban piloten zonnebril. Genaamd de Ray-ban Shooter. Deze zonnebril word over het algemeen eerder als heren zonnebril gebruikt.

Piloten zonnebril in kunststof of metaal

Ook de piloten zonnebril is er in verschillende materialen die in de zonnebrillen wereld gebruikt worden. En zelfs combinaties hiervan.

De kunststof piloten zonnebril

Deze is niet veel gemaakt, maar er zijn zeker kunststof varianten van de Piloten zonnebrillen. Omdat er verschillende kunststoffen op de markt zijn die uitermate geschikt zijn voor zonnebrillen, worden deze natuurlijk ook gebruikt bij dit model.
Om zo toch weer een andere stijl te creëren van de piloten zonnebril. Maar de meeste worden in een metaal uitvoering gemaakt. Het is zo tenslotte een icoon.

In de bovenste foto vind je een Ray-ban piloten zonnebril met een kunststof montuur.

De metalen piloten zonnebril

Over het algemeen zijn er bij de metalen piloten zonnebrillen iets minder stijl verschillen te vinden dan bij andere modellen. Maar dan toch ook in een rechtere variant, zoals dit pilotenmodel van Serengeti.
Metalen zonnebrillen zijn vaak fijner en zijn hierdoor minder aanwezig in het gezicht. Voor zover dat kan bij een zonnebril natuurlijk.

Piloten zonnebril met kunststof montuur
Piloten zonnebril van Serengeti

Elk zonnebrillenmerk heeft zijn eigen piloten zonnebrillen. En wij zouden ZonnebrilGURU niet zijn als we ons daar niet in verdiept hadden.
Wij willen je tenslotte helpen met het vinden van jouw beste zonnebril.
Van alle merken met vierkante zonnebrillen, die we aanbieden, hebben we hier een verzameling gemaakt.

Dames Piloten Zonnebrillen

Heren Piloten Zonnebrillen

Ben je op zoek naar informatie over hoe een zonnebril werkt, welk glas je moet kiezen of welke zonnebril het beste is voor jouw activiteiten?
Check dan Zonnebril Informatie voor meer kennis.

Volg ons

Wilt je op de hoogte blijven van de laatste trends op het gebied van zonnebrillen.
Of weten welke aanbiedingen we hebben .