Ray-Ban zonnebrillen

Ray-Ban zonnebrillen en een stukje achtergrond.

Tijdloze stijl, authenticiteit en vrijheid van meningsuiting zijn de kernwaarden van Ray-Ban, al generaties lang een leider in zonnebrillen en brillen op sterkte.
Ray-Ban zonnebrillen zijn er voor heren en dames. Maar ook is er de kids-collection voor kinderzonnebrillen.
Sinds de introductie van het iconische Aviator-model, gemaakt voor de piloten van het Amerikaanse leger, loopt Ray-Ban voorop in de culturele verandering en is het een symbool geworden van zelfexpressie, gedragen door beroemdheden en publieke figuren over de hele wereld. Het lifestyle-merk trad in 1999 toe tot de Luxottica Groep, waarna Ray-Ban zijn groei versnelde en zijn distributie opnieuw definieerde.
Hierdoor heeft Ray-Ban een sterke positie in de zonnebrillen markt en is er voor iedere stijl wel een zonnebril.

Rayban en een stukje achtergrond
Rayban zonnebril prijs kwaliteit

Ray-Ban zonnebrillen en hun kwaliteit.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel als het gaat om de zonnebrillen van Ray-Ban.
Deze kwaliteit ga je absoluut waarderen als je er eenmaal een mag dragen. Door de fijne filter glazen en goed geconstrueerde monturen krijg je een gevoel van comfort tijdens het dragen. Of het nu een gepolariseerde zonnebril is of niet, door de zorgvuldig samengestelde kleuren en helderheid van de zonneglazen ban Ray-Ban ben je gegarandeerd van goed- en vooral ook rustig -zicht

Prijs kwaliteit verhouding Ray-Ban?

Goed!
Hier kunnen we heel kort in zijn. Ray-Ban zonnebrillen worden zorgvuldig ontworpen en ontwikkeld. Hierdoor zijn de zonnebrillen van het Italiaanse merk dusdanig geprijsd dat ze in de middenmoot vallen qua prijs. Afhankelijk van alle glas opties die een model kan hebben. Gepolariseerde glazen van Ray-Ban of de Chromance glazen zijn bijvoorbeeld iets duurder doordat deze glazen meer filter kwaliteiten hebben.
Een Ray-Ban zonnebril kun je voor het leven kopen. Mits je er niet op gaat zitten.

Typische kenmerken van Ray-Ban zonnebrillen.

 • Iconisch Design
 • Kwalitatief goede zonneglazen
 • Gepolariseerde glazen
 • Meekleurende glazen
 • Jaren lange ervaring in het maken van zonnebrillen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Zorgvuldig geconstrueerde zonnebril-monturen.
Kenmerken van een rayban zonnebril

Ray-Ban zonnebrillen en de glazen.

Bij zonneglazen is het ene glas de andere niet. Waar zitten de grote verschillen en wat kun je ervan verwachten?

Rayban Zonnebril met G15 glazen

Ray-Ban G-15 en B-15

Deze zonneglazen zijn de basis zonneglazen waar je eenvoudigste Ray-Ban mee begint. Tevens de glazen waar Ray-Ban de eerste zonnebrillen mee uitrusten.
De term G-15 staat voor Groen en 15% doorlating van licht. (transmissie) Dus een licht absorptie van 85%. En zo is de Ray-Ban B-15 een bruin zonneglas met een absorptie van 85%

 • HELDER GLAS
  Deze glazen zijn niet gepolariseert maar geven een goed en helder zicht.
 • COMFORT
  Door een lichtabsorptie van 85% zorgen de G-15 en B-15 zonneglazen van Ray-Ban voor een comfortabele licht afname tijdens een zonnige dag.
 • 100% UV-BESCHERMING
  Uiteraard kun je van deze zonneglazen 100% UV-bescherming verwachten.

Advies van ZonnebrilGURU

De G-15 en B-15 glazen zijn mooie instappers omdat ze door hun eenvoud voordeliger zijn in prijs. Maar dit hoeft niet de enige reden te zijn voor de aanschaf. 
Omdat deze glazen niet gepolariseerd zijn, is het makkelijker om hiermee naar een elektronisch scherm te kijken. Dus pak je tablet of telefoon er lekker bij om in de achtertuin filmpjes te kijken.

Kiezen tussen Bruin of Groen, is iets wat je zelf moet doen. Omdat iedereen een persoonlijke voorkeur heeft voor kleur zonneglas en bijkomende eigenschappen. Kijk voor meer informatie hierover eens naar onze glaskleur pagina.

Ray-Ban Polarized

Ray-Ban gepolariseerde zonnebrillen verminderen niet alleen reflecties, maar verbeteren ook het contrast, verbeteren de visuele helderheid en verminderen de vermoeidheid van de ogen. Alle Ray-Ban® gepolariseerde lenzen dragen een kenmerkende ‘P’ naast het Ray-Ban-logo op het rechter glas.

 • MINDER SCHITTERING
  Verminder schittering van weerkaatsend zonlicht met de Ray-Ban Polarized zonneglazen
 • VERHOOG CONTRAST EN HELDERHEID
  Beter zicht door vermindering van schittering.
 • MINDER VERMOEIDE OGEN
  Schittering kan vermoeiend omdat het je zicht verminderd. Met Polarized zonneglazen raken je ogen minder snel vermoeid.

Advies van ZonnebrilGURU

Gepolariseerde zonneglazen zijn ideaal voor het autorijden, watersport en wintersport. Ze filteren die vervelende schittering uit het beeld en geven je meer zicht.
Echter zijn dit iets duurdere glazen en dus het overwegen waard of je ze wel echt nodig hebt. Omdat ze licht op een dusdanige manier filteren zijn beeldschermen minder goed zichtbaar. Dus als je in de achtertuin even rustig je instagram wil bijwerken, gaat dat iets lastiger met gepolariseerde zonneglazen. Bovendien is er in je achtertuin of het dat gezellige terrasje minder schittering aanwezig en zijn je gepolariseerde een beetje overkill.

Maar daar waar je zicht erg belangrijk is, zijn ze geweldig.

Polarized zonnebril van Rayban
Gradient zonnebril van Rayban

Gradiënt of Degrade zonneglazen

Dit zijn die trendy zonneglazen die in basis, over lopen van -boven in het glas- donker naar -onder in het glas- lichter gekleurd. Dit geeft al jaren een hippe look en word in meerdere toepassingen gebruikt bij zonnebrillen.
Bij Ray-Ban worden de Gradiënt zonneglazen gemaakt met toffe kleuren, met spiegelcoating en ook Polarized.

 • GRADIËNT
  Hippe en heldere zonneglazen met trendy kleuren overlopend van donker naar licht
 • DUBBEL GRADIËNT
  Ray-Ban zonneglazen met tweekleurige overloop. Een soepel verloop van een kleur naar een andere kleur onder in het zonneglas.
 • SPIEGEL GRADIËNT
  Een toffe combinatie van spiegelcoating op het gradiënt zonneglas. Hierdoor ontstaat er ook een overloop van donker naar licht, in de spiegelcoating.
 • GRADIËNT POLARIZED
  Het hippe Ray-Ban zonneglas dat bovendien de schittering uit het beeld filtert.

Advies van ZonnebrilGURU

Hoewel gradiënt zonneglazen een hele toffe uitstraling hebben, zijn ze over het algemeen lichter. Dat betekent dat ze minder licht absorberen dan een volledig gekleurd glas. Dus als je iemand bent die erg licht gevoelig is, is dit misschien niet het meest ideale glas voor je.

In combinatie met Polarized en een spiegelcoating is word het glas wel weer 10-20% donkerder. Een spiegelcoating op een gradient glas geeft een heel tof effect. Omdat de onderkant van een gradiënt zonneglas lichter is of een andere kleur heeft, is dit ook te zien aan de spiegelcoating. Hierdoor spiegelt de coating minder of in een iets andere tint.

Gespiegelde Zonneglazen en Flash Zonneglazen

In de volksmond een spiegelglas genoemd, zorgt voor iets meer bescherming tegen licht en schitteringen.

Bij Ray-Ban maakt men onderscheid in de spiegelglazen. Zo noemt het zonnebrillenmerk, de spiegelcoating met een koude uitstraling “Gespiegelde glazen” en zonneglazen die een spiegelcoating hebben met een warme uitstraling, worden “Flash-zonneglazen” genoemd.

 • MEER BESCHERMING
  Spiegelglazen filteren meer licht en zorgen voor iets minder schittering. Maar verwar dit niet met de eigenshappen van een polarized zonneglas.
 • HIPPE KLEUREN
  Spiegelglazen van Ray-Ban worden in verschillende kleuren gemaakt met zoveel mogelijk toffe kleuren.
 • GECOMBINEERD MET POLARIZED EN GRADIËNT

Bij een groot aantal zonnebrillen van Ray-Ban worden Gradiënt en Polarized glazen voorzien van een spiegelcoating. Zo hebben ook deze varianten betere eigenschappen en een hippere uitstraling. 

Advies van ZonnebrilGURU

Het lijkt wel of men het geweldig vind of helemaal niets vind. Hoe dan ook, ieder z’n ding natuurlijk.

Zonneglazen met zo’n coating, maken het glas ongeveer 10% donkerder. En zullen schitteringen iets filteren. Verwar dit niet met een gepolariseerd zonneglas.
Echter moet je er rekening mee houden dat met een spiegelcoating je ogen niet zichtbaar zullen zijn voor andere. Voor de een is dat prettig en voor de ander juist helemaal niet.

Ook is met een spiegelcoating mogelijk om iets meer kleur toe te voegen aan je zonnebril.

Zonnebril met spiegelglazen van Rayban
Chromance glazen van Rayban

Ray-Ban zonnebrillen en Chromance glazen.

De Chromance glazen kalibreren het licht om het kleurenspectrum helderder en duidelijker te maken. 
Met andere woorden; Door een uitermate zorgvuldig samenstellen van de kleur van de zonnebrilglazen zorgen deze glazen voor het meeste contrast en beste zicht.

 • HELDERE KLEUR
  Chromance zonnenglazen verbeteren de kleurintensiteit en herkenning.
 • VERBETERD CONTRAST
  Chromance zonneglazen verscherpen uw beeld en optimaliseren het zicht.
 • BETERE DUIDELIJKHEID
  Visuele gezichtsscherpte word verbeterd om u duidelijker te laten zien.

Advies van ZonnebrilGURU

Chromance Glazen zijn er voor mensen die graag meer diepte en detail zien. Echter, mensen die meer waarde hechten aan de echtheid van kleuren, zullen deze glazen niet fijn vinden. Een kleur zonneglas dat voor meer contrast zorgt, zal de kleuren meer veranderen.

Chromance glazen zijn gepolariseerd en hebben een spiegelcoating. Op deze manier ben je maximaal beschermt.

Evolve meekleurende zonneglazen

Met de Evolve glazen van Ray-Ban ben je flexibel in vele lichtomstandigheden.

Doordat deze zonneglazen op hoeveelheid aanwezig licht reageren, kleuren de Evolve glazen donkerder, als er meer licht aanwezig is. Ze hebben een zogenaamde start kleur; een lichte tint die donkerder word als de zon achter de wolken uit komt.

 • MEEKLEURENDE ZONNEGLAZEN
  Evolve zonneglazen passen zich aan, aan de lichtomstandighede.
 • NAADLOZE OVERGANG
  Soepele verandering van licht naar donker 
 • 100% BESCHERMING
  De Evolve zonneglazen van Ray-Ban absorberen 100% UVA en UVB

Advies van ZonnebrilGURU

Ray-Ban Evolve meekleurende glazen zijn er in verschillende versies die verschillen van kleur. Maar ook verschillen in hoeveelheid licht absorptie. Hier zul meteen je al verschil zien in de start kleur. Maar hoe donker het glas kleurt als er meer licht aanwezig is kun je zien aan de beschermingscategorie waar de zonnebril in valt. De meeste Evolve zonneglazen vallen in categorie 2 en 3. Waar 3 uiteraard het donkerste is.

Evolve zonneglazen kleuren op hoeveelheid licht dat aanwezig is. Wat natuurlijk erg handig is als de zon even achter de wolken verdwijnt. Echter, denk er wel over na, dat met autorijden er minder licht in de auto kan vallen en hierdoor het glas niet volledig kan kleuren. Een ander voordeel van Evolve zonneglazen is, wanneer je naar binnen loopt, je glazen terug kleuren. En je de bril dus binnen ook op zou kunnen houden. Cool voor de hippe mensen onder ons.

Evolve glazen van Rayban

Volg ons

Wilt je op de hoogte blijven van de laatste trends op het gebied van zonnebrillen.
Of weten welke aanbiedingen we hebben .