Ronde Zonnebril

Een Ronde Zonnebril kan zowel een Heren zonnebril zijn, als een Dames zonnebril. Hier is natuurlijk de gezichtsvorm wel van belang.
Hoewel de ene ronde zonnebril de andere niet is, kun je de rond gevormde zonnebrillen het best gebruiken op vierkante gezichtsvormen. Door de ronde lijnen van de zonnebril lijkt het gezicht dan minder vierkant.

Ronde zonnebril voor Heren
Ronde zonnebril voor dames

Is de ronde zonnebril ook echt rond?

Zoals net al naar voren kwam, is niet iedere ronde zonnebril ook echt rond.
Vaak zie je hier toch nog een hoekje aan of is het model zelfs een beetje ovaal.
En natuurlijk is hierbij de zonnebril maat ook van belang. Want de vorm, zowel als de maat moet goed zijn. Anders is het nog steeds niet jouw beste zonnebril.

Op de foto’s hiernaast, is het verschil tussen verschillende ronde zonnebrillen best duidelijk te zien. Waar de Serengeti heren zonnebril iets minder ronde vormen heeft dan de Ray-ban dames zonnebril eronder.

De Serengeti zonnebril in kwestie is gemaakt met een combinatie van materialen. Door heet combineren van kunststof en metaal bij een zonnebrilmontuur, krijg je in dit geval een iets stoerdere uitstraling.

Ronde zonnebril in kunststof of metaal

Natuurlijk zijn ronde zonnebrillen gemaakt in alle materialen die in de zonnebrillen wereld gebruikt worden. En zelfs combinaties hiervan, zoals de Serengeti zonnebril hierboven.

Metaal en rond

Over het algemeen zijn er bij de metalen ronde zonnebrillen iets minder stijl verschillen te vinden. Of het is al een combinatie van materialen. Maar ook dit model is er van de sportieve zonnebril tot de klassieke metalen zonnebril. Zoals deze Ray-ban zonnebril, de Ray-ban Round Metal.
Echter zitten hier zit iets minder verschillen in.
Metalen zonnebrillen zijn fijner van montuur en zijn hierdoor minder aanwezig in het gezicht. Voor zover dat natuurlijk kan bij een zonnebril met donkere glazen.

Kunststof

Er zit vaak meer verschil binnen ronde zonnebrillen die vervaardigd zijn uit kunststof. Dit komt omdat er verschillende kunststoffen op de markt zijn die uitermate geschikt zijn voor zonnebrilmonturen.
De stijlen zijn uiteenlopend van sportief tot retro. En wellicht is er hier wel meer variatie dan in metaal.

In de foto vind je de Oakley Forager, een ronde Oakley zonnebril met een Kunststof montuur.

Ronde zonnebril van Ray-ban
Ronde zonnebril van Oakley

Elk zonnebrillenmerk heeft wel zijn eigen ronde zonnebrillen. Zodoende hebben wij ons daar in verdiept en hebben we er ook nog iets over te vertellen.
Wij willen je tenslotte helpen met het vinden van jouw beste zonnebril.

Ronde Dames Zonnebrillen

Ronde Heren Zonnebrillen

Ben je op zoek naar informatie over hoe een zonnebril werkt, welk glas je moet kiezen of welke zonnebril het beste is voor jouw activiteiten?
Check dan Zonnebril Informatie voor meer kennis.

Volg ons

Wilt je op de hoogte blijven van de laatste trends op het gebied van zonnebrillen.
Of weten welke aanbiedingen we hebben .