Oakley zonnebrillen

Oakley zonnebrillen en een stukje achtergrond.

De eerste Oakley zonnebrillen waren de Factory Pilot Eyeshades. Deze zonnebril was sportgericht en leek op de goggles (skibril) van destijds. Dit was dan ook in 1984. Deze Eyeshades werden in 1985 gevolgd door de Oakley Frogskins, een casual zonnebrilstijl die werd gemaakt in Japan.

Even een stukje terug

Oakley werd in 1975 opgericht door James Jannard in zijn garage. James vernoemde kersverse bedrijf naar zijn hond “Oakley Anne”. Jannard begon met het verkopen van wat hij ‘The Oakley Grip’ noemde. Deze handvaten voor motorfietsen verkocht hij dan vanuit de kofferbak van zijn auto bij motorcrossevenementen. En waren anders dan andere handvatten die destijds verkrijgbaar waren.
Dit materiaal wordt nog steeds gebruikt om de earsocks en neuspads van Oakley-brillen te maken. Oakley ging onder andere door met het produceren van producten voor de BMX- en motorcross-gemeenschappen.

In 1980 bracht Jannard een bril uit voor de motorcross, de O-Frame. Het ‘Oakley’-logo op de band kreeg het merk steeds meer erkenning en bekendheid in de sportindustrie. Waarna in 1983 de eerste Oakley skibrillen werden verkocht.

Oakley zonnebrillen en Informatie
Oakley zonnebrillen en de kwaliteit ervan.

Oakley zonnebrillen en hun kwaliteit.

De Oakley zonnebrillen zijn toonaangevend op het gebied van productdesign en sportprestaties over de hele wereld. 
Gekozen door atleten van wereldklasse om op het hoogst mogelijke niveau te strijden. Puur om hun superieure kwaliteit, o.a. op het vlak van optische helderheid.
Oakley is houder van meer dan 850 patenten en staat ook bekend om zijn innovatieve lenstechnologieën. Waaronder PRIZM welke een lijn van contrastrijke zonneglazen is.
Als merk is Oakley trots op hun zonnebrillen van uitstekende kwaliteit van zijn lenzen dat UV- en ook impactbescherming kan bieden. Zelfs de kleinste delen van het frame voldoen aan hoge normen. Maar het belangrijkste is dat het de drager een duidelijk en scherp beeld heeft, ongeacht de activiteit.

Prijs kwaliteit verhouding Oakley?

Oakley heeft een hele mooie prijs kwaliteit verhouding met hun grote variatie aan modellen en uitvoeringen. Elk natuurlijk met die superieure kwaliteit.

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen worden alle Oakley zonnebrillen met grote zorgvuldigheid samengesteld om hun stijl en kwaliteit te waarborgen.
Afhankelijk van stijl/model en de glazen verloopt de prijs voor een Oakley zonnebril van laag middenmoot tot in de duurdere prijsklassen. Met opties als gepolariseerde glazen, meekleurend. Of als een van hun super sportbrillen.
Waarvoor jij je Oakley zonnebril ook koopt, je gaat een band aan voor een lange tijd.

Typische kenmerken van Oakley zonnebrillen.

 • Iconisch Design
 • Superieure kwaliteit zonneglazen en zonnebril-monturen.
 • Hoge impact sterkte
 • Gepolariseerde glazen
 • Meekleurende glazen
 • Sinds 1984 ervaring in het maken van zonnebrillen
 • Hele goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Sportieve Lifestyle zonnebrillen en Sportzonnebrillen
Oakley-zonnebrillen-kenmerken.

Oakley zonnebrillen

Oakley is erg divers in hun modellen gamma omdat ze voor elke activiteit wel een zonnebril hebben. Of je dan op zoek bent naar een sportbril of een sportieve zonnebril om je dagelijkse dingen te doen, Oakley heeft er een goede oplossing voor.

Waar zitten de grote verschillen en wat kun je ervan verwachten?

Performance lifestyle zonnebrillen van Oakleye

Performance lifestyle

Oakley performance lifestyle zijn de sportieve zonnebrillen voor dagelijks gebruik. Van de klassieke Oakley Frogskins tot en met de Oakley Plazma.

Met deze lijn heeft Oakley een zonnebril voor de mensen die een sportief klassieke lijn prefereren. Maar ook een sportieve zonnebril met een agressiever uiterlijk. En dat zonder dat het meteen een sportbril is. Want de ervaring leert dat de meeste mensen niet met een sportbril op het terras willen zitten. 

Wat glazen betreft, heeft deze lijn ook een grote variatie aan zonneglazen. Zoals we hieronder bespreken.

Sport Performance

Met Oakley Sport Performance heb je de echte sportbrillen te pakken. Deze zonnebrillen zijn heel goed voor de buitensporten en is er voor elke buitensport wel een zonnebril. Oakley Sport Performance brillen hebben een hoge curve waarmee ze je ogen goed afschermen tegen zon en wind. En op deze manier zijn je ogen ook beschermd tegen rondvliegend wild en takjes tijdens het mountainbiken bijvoorbeeld.

De glazen die in deze lijn toegepast worden is een heel breed scala. Van transparant tot meekleurend (photochromic) en zonneglazen gemaakt voor de golf zonnebril, visbril tot de fietsbril.

Oakley-Sport-zonnebrillen

Oakley zonneglazen

Met een flinke diversiteit aan zonnebril modellen is er ook een flinke diversiteit aan Oakley zonneglazen. Zo is dan het ene zonneglas, de andere niet.
Maar waar zitten de grote verschillen en wat kun je ervan verwachten? 

Oakley Standard lens

Oakley’s eenvoudigste zonneglazen noemen ze de Standard lens. Dit zijn de glazen waar de instap uitvoeringen van Oakley mee uitgevoerd zijn. Zo hebben deze glazen een basis kleur van Transparant (93%) tot Bruin tot Grijs, met een licht absorptie van 7% tot 89% en kunnen met een spiegel coating (Iridium Coating) uitgevoerd zijn.
Omdat deze zonneglazen door de Iridium coating een hogere lichtabsorptie hebben, laten ze 5-10% minder licht door dan glazen zonder spiegelcoating.

 

 • HELDER GLAS door HDO technologie
  Hoewel deze glazen niet zijn gepolariseerd geven ze een goed en helder zicht door Oakley’s High Definition Optics technologie. 
 • COMFORT
  Door de variatie aan glazen in de Oakley Standard glazen is voor veel lichtomstandigheden een zonnebril te vinden. 
 • 100% UV-BESCHERMING
  Natuurlijk kun je bij deze zonneglazen ook 100% UV-bescherming verwachten.

Advies van ZonnebrilGURU

De Oakley Standard glazen zijn mooie instappers omdat ze door hun eenvoud voordeliger zijn in prijs. (Glazen met Iridium coating zijn vaak ongeveer 10 euro duurder.) Maar dit hoeft niet de enige reden te zijn voor de aanschaf. 

Omdat deze glazen niet gepolariseerd zijn, is het makkelijker om hiermee naar een elektronisch scherm te kijken. Dus pak je tablet of telefoon er lekker bij om in de achtertuin filmpjes te kijken. Of je kunt de transparante glazen juist gebruiken als fietsbril, lekker handig in de schemer bijvoorbeeld.

Het kiezen van kleur zonneglas, is iets wat je zelf moet doen. Omdat iedereen een persoonlijke voorkeur heeft voor kleur zonneglas en bijkomende eigenschappen. Kijk voor meer informatie hierover eens naar onze glaskleur pagina.
Nog een tip: De kleur van de spiegel coating is vaak niet de kleur van het glas. De basiskleur van het zonneglas bepaalt hoe jij de wereld ziet.

Oakley-standard-lens
Oakley HD Polarized zonnebrillen

Oakley HD Polarized

Oakley gepolariseerde zonnebrillen verminderen niet alleen reflecties, maar verbeteren ook het contrast. Ze verbeteren de visuele helderheid en verminderen vermoeidheid van de ogen. Alle Oakley HD Polarized glazen dragen het kenmerkende POLARIZED onderin of bovenin het glas.

 • MINDER SCHITTERING
  Verminder schittering van weerkaatsend zonlicht met de Oakley HD Polarized zonneglazen
 • VERHOOG CONTRAST EN HELDERHEID
  Je hebt beter zicht door vermindering van schittering in je beeld.
 • MINDER VERMOEIDE OGEN
  Schittering kan vermoeiend omdat het je zicht verminderd. Met gepolariseerde zonneglazen raken je ogen minder snel vermoeid.

Advies van ZonnebrilGURU

Gepolariseerde zonneglazen zijn ideaal voor het autorijden, watersport en wintersport. Omdat ze die vervelende schittering uit het beeld filteren, geven deze glazen je meer zicht.
Echter zijn dit iets duurdere glazen en dus het overwegen waard of je ze wel echt nodig hebt. Omdat ze licht op een dusdanige manier filteren zijn beeldschermen minder goed zichtbaar. Dus als je in de achtertuin even rustig het nieuws wil checken, gaat dat iets lastiger met gepolariseerde zonneglazen. Bovendien is er in je achtertuin of dat gezellige terrasje minder schittering aanwezig en zijn je gepolariseerde een beetje overkill.
Maar bij de activiteiten waar je zicht erg belangrijk is, zijn ze super.

Oakley Gradient zonneglazen

Dit zijn die trendy zonneglazen die in basis, over lopen van -boven in het glas- donker naar -onder in het glas- lichter gekleurd. Dit geeft al jaren een hippe look en word in steeds meer gebruikt bij zonnebrillen.
Bij Oakley worden de Gradiënt zonneglazen gemaakt met maar een aantal kleuren en vooral bij de dames zonnebrillen. Zo hebben ze er ook voor gekozen dat de kleuren van deze gradiënt zonneglazen vooral contrast verhogend zijn.

 • GRADIËNT
  Hippe en heldere zonneglazen met contrast verhogende kleuren overlopend van donker naar licht
 • GRADIËNT POLARIZED
  Het hippe Oakley zonneglas dat bovendien de schittering uit het beeld filtert.

Advies van ZonnebrilGURU

Hoewel gradiënt zonneglazen een hele toffe uitstraling hebben, zijn ze over het algemeen lichter. Dat betekent dat ze minder licht absorberen dan een volledig gekleurd glas. Dus als je iemand bent die erg licht gevoelig is, is dit misschien niet het meest ideale glas voor je.
In combinatie met Polarized word het glas wel weer zo’n 10% donkerder.

Oakley dégradé zonneglazen uitleg
Spiegelglazen vam Oakley - Oakley Iridium

Gespiegelde Zonneglazen

Gespiegelde zonneglazen worden in de volksmond, spiegelglas genoemd, zorgen voor iets meer bescherming tegen licht en schitteringen. Maar zo zorgen ze ook voor de stoerdere uitstraling.
Bij Oakley maakt men een aantal verschillende kleuren spiegelglazen en noemt het zonnebrillenmerk het een Iridium coating.
Hoewel de benaming anders is als deze spiegelcoating op een PRIZM glas zit, is dit wel degelijk dezelfde coating. Wat PRIZM is leggen we verderop in dit verhaal uit.

Bijvoorbeeld: De blauwe spiegelcoating, die Sapphire Iridium heet, zit ook op de PRIZM glazen van Oakley. In dit geval noemt men dit zonneglas; PRIZM Sapphire.  

 • MEER BESCHERMING
  Spiegelglazen filteren meer licht en zorgen voor iets minder schittering. Maar verwar ze niet met de eigenschappen van een polarized zonneglas.
 • HIPPE KLEUREN
  Spiegelglazen van Oakley worden gemaakt met veel toffe kleuren. 
 • GECOMBINEERD MET POLARIZED
  Bij een groot aantal zonnebrillen van Oakley worden Polarized glazen voorzien van een spiegelcoating. Zo hebben ook deze varianten betere eigenschappen en een hippere uitstraling. 

Advies van ZonnebrilGURU

In veel gevallen vind men het geweldig of helemaal niets. Hoe dan ook, ieder z’n ding natuurlijk.
Zonneglazen met zo’n coating, maken het glas ongeveer 10% donkerder. En zullen schitteringen iets filteren. Verwar dit niet met een gepolariseerd zonneglas.

Echter moet je er rekening mee houden dat met een spiegelcoating je ogen niet zichtbaar zullen zijn voor andere. Voor de een is dat prettig en voor de ander juist helemaal niet.
Ook is met een spiegelcoating mogelijk om iets meer kleur toe te voegen aan je zonnebril, voor een betere stijl.

Oakley zonnebrillen en PRIZM glazen

Oakley PRIZM glazen zijn zo ontwikkeld dat de kleuren in het glas, de juiste kleuren uit je beeld filteren. Hiermee heb je het best mogelijke zicht, contrast en kleurperceptie voor de activiteit waar je de zonnebril voor hebt. En dit hebben ze bij Oakley voor veel verschillende activiteiten kunnen ontwikkelen. Om even een paar voorbeelden te noemen:

 • PRIZM TRAIL
  Een glas ontwikkeld voor je fietsbril, om mee te mountainbiken.
 • PRIZM GOLF
  Dit glas geeft je het contrast en zicht om op de green beter te zien.
 • PRIZM SHALLOW WATER en PRIZM DEEP WATER
  Gepolariseerde PRIZM glazen speciaal ontwikkeld voor watersport en vissport.

De zonnebrillen met deze glazen zijn dus in eerste instantie bedacht voor een bepaalde activiteit. Echter mag jij van ons gerust zelf weten wat je ermee gaat doen. 
We willen snel een pagina toewijden aan deze lijn van glazen omdat er nog veel meer over te vertellen valt.

PRIZM glazen zorgen voor:

 • HELDERE KLEUR
  PRIZM zonneglazen verbeteren de kleurintensiteit en herkenning.
 • VERBETERD CONTRAST
  PRIZM zonneglazen verscherpen uw beeld en optimaliseren het zicht.
 • BETERE DUIDELIJKHEID
  Visuele gezichtsscherpte word verbeterd om u duidelijker te laten zien.

Advies van ZonnebrilGURU

Oakley PRIZM glazen zijn er voor mensen die graag meer diepte en detail zien bij hun favoriete buiten(sport) activiteiten. Hoewel dit prestatie verbeterende zonneglazen zijn, kan het zijn dat je ze toch niet fijn vind. Mensen die meer waarde hechten aan de echtheid van kleuren, kiezen vaak eerder een glas met grijs- en groentinten. Een kleur zonneglas dat voor meer contrast zorgt, zal de kleur-echtheid meer veranderen. 
PRIZM glazen zijn gepolariseerd verkrijgbaar zowel als niet gepolariseerd. En vaak zijn ze uitgerust met een spiegelcoating.
Zo kun je jezelf maximaal beschermen.

Oakley Prizm zonneglazen informatie
Photochromic-meekleurende-zonneglazen

Photochromic meekleurende zonneglazen

Met de Photochromic glazen van Oakley ben je flexibel in vele lichtomstandigheden.

Doordat deze zonneglazen op hoeveelheid aanwezig licht reageren, kleuren de photochromic glazen donkerder, als er meer licht aanwezig is. Ze hebben een zogenaamde start kleur; een lichte tint als er weinig licht aanwezig is. Geleidelijk donkerder wordend als de zon achter de wolken uit komt. En alles daartussen-in eigenlijk.

 • MEEKLEURENDE ZONNEGLAZEN
  Photochromic zonneglazen passen zich aan, aan de lichtomstandigheden.
 • NAADLOZE OVERGANG
  Soepele verandering van licht naar donker 
 • 100% BESCHERMING
  De Photochromic zonneglazen van Oakley absorberen 100% UVA en UVB

Advies van ZonnebrilGURU

Oakley Photochromic meekleurende glazen zijn er in 1 versie verkrijgbaar. Dit is de “Clear To Black Iridium Photochromic”. Deze lens heeft de Black Iridium spiegelcoating en kleurt van transparant (31% licht absorptie) tot grijs (77% licht absorptie). Deze lens kun je hiermee plaatsen in categorie 1 – 2. En filtert natuurlijk 100% UV-straling.
Photochromic zonneglazen zijn erg handig omdat ze buiten kleuren op hoeveelheid uv-straling die aanwezig is. Wat natuurlijk erg handig is als de zon even achter de wolken verdwijnt.
Echter, hou er rekening mee dat met autorijden, er geen tot weinig uv-straling aanwezig is in de auto. Hierdoor zullen deze zonneglazen niet tot weinig kleuren. 
Dus deze glazen zijn eigenlijk alleen handig als ze buiten gebruikt. Want zodra je weer uit de zon gaat, zullen deze fotochromatische zonneglazen weer terug kleuren naar niet-gekleurde toestand.

Volg ons

Wilt je op de hoogte blijven van de laatste trends op het gebied van zonnebrillen.
Of weten welke aanbiedingen we hebben .