Browline Zonnebril

Een Browline zonnebril, kan gedragen worden door Heren en Dames. Alleen zijn bij dit model de verschillen tussen heren browline zonnebrillen en dames browline zonnebrillen vrij groot. Hoewel de gezichtsvorm wel van belang is kan de browline op veel gezichten gedragen worden.
Net als de Aviator heeft Ray-ban ook van de browline een icoon weten te maken met de Ray-ban Clubmaster. En nu hebben ondertussen alle zonnebril merken wel een soort gelijke zonnebril in hun assortiment. Met verschillende variaties en zelfs toepassingen.
Met gezichtsvormen als driehoekig, hartvormig, rond en ovaal kun je met het browline model eigenlijk niet mis gaan.  

Browline Zonnebril voor heren
Browline zonnebril voor dames

Browline zonnebril en Browline zonnebril!

Zojuist kwam al naar voren dat er verschillende variaties ontwikkeld zijn van de Browline zonnebril. Dit model is uitermate geschikt om als heren zonnebril te gebruiken, maar ook zeker als dames zonnebril. Alleen zul je duidelijk zien dat de dames Browline rondere bovenlijnen heeft. Bij heren zijn vaak rechtere lijnen te zien.
Maar vergeet hierbij niet dat de zonnebril maat ook van belang is. Want als de vorm wel goed is, maar je hebt de verkeerde maat, is het nog steeds niet jouw beste zonnebril.

Op de foto’s zijn de verschillen goed te zien. Waar de bovenste zonnebril, de Ray-Ban Clubmaster is die al jaren als iconische heren zonnebril gemaakt is. 
Met op de onderste foto een Dames variatie van een Serengeti Browline zonnebril, genaamd de Serengeti Lela.

Browline zonnebril in kunststof of metaal

In de meeste gevallen is de Browline zonnebril een combinatie van een kunststof boven-montuur en aan de onderkant een metalen rand. Of zelfs geen rand aan de onderkant van het montuur.
Zoals je hier in de foto’s wel kunt zien is dit model veelal afgeleid van de retro stijl zonnebril.

De volledig kunststof Browline zonnebril

Deze is niet veel gemaakt, maar er zijn zeker kunststof varianten van de Browline zonnebrillen. Omdat er verschillende kunststoffen op de markt zijn die geschikt zijn voor zonnebrillen, worden deze natuurlijk ook gebruikt bij dit model.
Om zo toch weer even een andere stijl te creëren. 

In de bovenste foto vind je een Serengeti Browline zonnebril met een volledig kunststof montuur.

De “originele” 

De naam ‘browline’ zegt het natuurlijk al. Het is een bril of zonnebril met een boven-lijn die dikker is dan de onder-lijn. Dit geeft het idee een wenkbrauw te zijn. Zoals deze Ray-ban Clubmaster Round. Oftewel; de Clubround.

Omdat deze stijl zwaarder is aan de bovenkant qua vormgeving, is het belangrijk dat de boven-lijn, de vorm van je wenkbrauwen volgt. Zo zorg je ervoor dat een Browline zonnebril mooi in je gezicht staat.

Browline zonnebril van kunststof - Serengeti
Browline zonnebril - Clubmaster Round - Ray-Ban

Browline zonnebril voor Heren en Dames

Hoewel veel modellen door beide gedragen kunnen worden, zit er wel verschil. Zo is ons advies om bij heren een “vierkante” Browline te kiezen. Zoals de Ray-ban Clubmaster bovenaan de pagina.
Of in ieder geval een met een rechte boven-lijn, omdat heren vaak een rechte wenkbrauw-lijn hebben.

Voor de dames mag daar meer glooiing in zitten. Of mag het model zelfs naar de cat-eye zonnebril neigen. Zoals bijvoorbeeld te zien is bij de tweede foto op deze pagina. (Serengeti Lela)
Omdat dames meestal ronde of een oplopende wenkbrauw-lijn hebben, zal een model zoals deze beter zijn voor de vrouwelijke Browline zonnebril liefhebbers.

Elk zonnebrillenmerk heeft zijn eigen Browline zonnebril. En wij zouden ZonnebrilGURU niet zijn als we ons daar niet in verdiept hadden.
Wij willen je tenslotte helpen met het vinden van jouw beste zonnebril.
Van alle merken met vierkante zonnebrillen, die we aanbieden, hebben we hier een verzameling gemaakt.

Dames Browline Zonnebrillen

Heren Browline Zonnebrillen

Ben je op zoek naar informatie over hoe een zonnebril werkt, welk glas je moet kiezen of welke zonnebril het beste is voor jouw activiteiten?
Check dan Zonnebril Informatie voor meer kennis.

Volg ons

Wilt je op de hoogte blijven van de laatste trends op het gebied van zonnebrillen.
Of weten welke aanbiedingen we hebben .